25.5.2012

Cerveza, por favorViiden päivän matka Espanjaan takana. Paljon tuli nähtyä, lyhyestä ajasta huolimatta. Yllätyin siitä kuinka paljon uutta näinkään. Oon asunut ala-asteikäisenä Espanjassa muutaman vuoden ja nyt tuli kiinnitettyä huomiota toisenlaisiin asioihin. Tai en mä varmaan ala-asteella mitään ajatellutkaan, paitsi pyyhekumia jota pilkoin viivottimella koska olin ulkomaalainen ja mulle ei annettu koulukirjoja.  

Köyhyys, kodittomuus, prostituutio kadulla oli järkyttävää. Malagan keskustassa prostituutiota ei ollut, mutta heti kun lähti 10km pois kaupungista niin alkoi näkymään vähäpukeisia naisia tienposkessa odottamassa ottajaansa. Sairasta ja äärimmäisen surullista. 

Malagan vanhakaupunki oli tosi kiehtova ja mielenkiintoinen vanhoineen rakennuksineen. Ilmasto oli enemmän kuin miellyttävä. Toissapäivänä käytiin kylässä nimeltä Alora, Malagasta 40km länteen. Nolotti, kun kaikki katsoi meitä kun ei olisi ikinä nähnyt skandinaavia. Ehkä ne sitten olikin niin sulkeutuneita omaan kyläänsä ettei ollut käynyt muualla. Toisaalta, miksipä kukaan lähtisi, koska Alora vaikutti todella viihtyisältä. 

Heräsin tänään klo 03. Nyt istun lentokoneessa matkalla Suomeen. Jotenkin tosi helpottavaa päästä takas kotikulmille. Matkustaminen on rankkaa, mutta antoisaa. Toivottavasti tää ryanair pysyy vielä tän loppumatkankin ilmassa, kun tähänkin asti on mennyt kaikki hyvin. 

Adios! 

11 kommenttia: